Fudbal

Brčko: Sajtanović i Smajlović “okrenuli” Radničkog

Derbi susret 8. kola Druge lige Federacije BiH odigran je u Brčkom. Dizdaruša i Radnički iz Lukavca nakon blijedih 45 minuta uvoda, najbolje ostavili za drugi dio. Iskusni Sajtanović, čovjek odluke na jučerašnjem meču.

Otvaranje i tok prvog dijela igre nije ulijevalo nadu za efikasno drugo poluvrijeme. Taktičko nadmudrivanje dvaju visokoplasiranih rivala rezultovalo je okončanjem prvih 45 minuta igre, bez značajnijih uzbuđenja. Veoma zahtjevan meč sa velikim ulogom u igri. Dizdaruša, kao novajlija još pronalazi formu na gostujućim mečevima, stoga su domaći susreti od izuzetnog značaja.

Prvih period igre brzo će otići u zaborav. Akteri susreta, najbolje su ostavili za drugi dio. Meč su takođe obilježile i sporne sudijske odluke, u značajnoj mjeri na štetu domaćina. Radnički ni u takvim okolnostima nije uspio stići do bodova iako su u 65. minutu prvi stigli do prednosti. Junuzović se dobro snalazi u kaznenom prostoru domaćih i matira čuvara mreže Brčaka.

Buđenje i preporod u završnici, domaći su odlično reagovali u nepovoljnjoj situaciji i u režiji Smajlovića i Sajtanovića bacaju goste na koljena. U razmaku od samo 5 minuta, pomenuti fudbaleri doveli su Dizdarušu do potpunog preokreta. Kod izjedančujućeg pogotka Sajtanovića, velike zasluge idu i Semiru Hodžiću, odličan prodor i nesebična asistencija za bivšeg asa Podrinja iz Janje.

Iako je meč produžen za čitavih 9 minuta igre, gosti nisu uspjeli da se vrate u meč i eventualno stignu do povoljnog rezultata. Domaći zasluženo obezbijeđuju petnaesti ovosezonski bod. Stopostotan učinak na domaćem terenu tokom dosadašnjeg dijela šampionata. Pet mečeva, pet trijumfa, impresivna statistika.

U nastavku pogledajte golove sa jučerašnjeg meča.

Odlična je ovo uvertira za ono što slijedi u srijedu. Prava fudbalska ljepotica u Brčkom. U okviru Kupa Bosne i Hercegovine, Dizdaruša dočekuje velikana iz Mostara, premijeligaša, ekipu Veleža.

Pravi fudbalski praznik za sve ljubitelje brčanskog kluba ali i sporta u globalu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.