Fudbal

Brčko pobijedilo za Saru Maksimović!

Jedinstvo osmjeha, druželjubivosti i atraktivnih fudbalskih poteza epilog je humanosti tokom dvodnevnog turnira u malom fudbalu koji je održan na terenima sportskog centra Blatuša, s ciljem prikupljanja dijela sredstava namijenjenih trogodišnjoj Sari Maksimović iz Šamca, koja boluje od rijetke i teške bolesti a za čije liječenje je neophodno prikupiti 150.000 evropskih novčanica.

Marko Lukić i Sead Bećirović, mladi fudbaleri iz Brčkog, u ulogama organizatora, okupili su nekolicinu fudbalera koji su kroz dvodnevni takmičarski program, veoma visokom ocjenom položili ispit iz humanosti i ponovo pokazali da su sportisti jedni od najzdravijih reprezenata glavnih vrijednosti u društvu. Nakon aktivnosti na terenu, fudbaleri se sada sele u ulogu najvatrenijih Sarinih navijača pred njenu odlučujuću utakmicu u životu.

Veoma sam ponosan na sve one koji su svojim učešćem na turniru pružili neophodan doprinos u borbi za Sarin život. Fudbal je ponovo pokazao svu svoju ljepotu. Naše malo nekome mnogo znači. Nadam se i vjerujem u Sarinu konačno pobjedu. Hvala svima.

Poručio je Marko Lukić.

Tokom dvodnevnog programa, svoje nastupe zabilježile su 24 ekipe učesnice. Sistem takmičenja odigran je po principu grupne faze, nakon čega je slijedilo knock-out razigravanje. Laskava titula najbolje ekipe humanitarnog turnira, pripala je sastavu KMF Brčko Zdravlja, koja je u finalnom duelu savladala ekipu KMF LUX-a. Za najboljeg pojedinca turnira, priglašen je Marko Lukić. Po okončanju turnira, prikupljeno je 4150 KM koje su predate u ruke Sarinim roditeljima.

Nadam se da će naša pomoć biti od koristi malenoj Sari. Još jednom smo pokazali da, kao sportisti, ne znamo i ne smijemo pokleknuti pred važnim ispitima u životu. Hvala svim učesnicima i ljudima dobre volje koju su omogućili da dostojanstveno pružimo pomoć Sari i podržimo je u njenoj daljnjoj borbi. Danas, na kraju dana, svi mi, baš kao i fudbal veliki smo pobjednici.

Dodao je Sead Bećirović, organizator okončanog turnira.

Sari želimo uspješno liječenje i neometan nastavak života, popraćen svakodnevnim osmjehom! Bravo Brčko!

Facebook Komentari