Fudbal

Brčko: Petarda Ilićke 01!

Fudbaleri Ilićke 01 silni tokom predstave na svom terenu u okviru 13. kola drugoligaškog Istoka. Jedno od najubjedljivih izdanja plavog tima u dosadašnjem izadnju Druge lige Republike Srpske. Žrtva raspoloženih napadača, biješe sastav Mladosti iz Gacka.

Domaći fudbaleri od samog starta zagospodarili terenom, na prvi pogodak se čekalo svega četiri minuta. Dupor šalje upotrebljivu loptu u kazneni prostor gostiju, egzekucija Krsmanovića u maniru rasnih strijelaca.

Gosti u 14. minutu kreiraju polupriliku, udarac sa distance nije predstavio veću prijetnju domaćem čuvaru mreže. Dvadeset minuta se čekalo na novi pogodak. Brzo izveden prekid, Arsić licem u licem sa Šukovićem koji kasni sa startom, jedanaesterac za Ilićku 01. Siguran izvođač, Miloš Dupor.

U smiraju prvog dijela igre, Ilićka 01 postiže još jedan pogodak. Najspretniji u kaznenom prostoru Mladosti, bio je defanzivac Dejan Tripić. Njegov pogodak za visokih 3:0 nakon prvih 45 minuta, Ilićka 01 već tada je riješila pitanje pobjednika susreta.

Trinaest minuta igre u nastavku, na sceni ponovo duo Dupor-Krsmanović, odličan pas u dubinu, Krsmanović lijep prijem i efektna završnica. Mladi fudbaler Ilićke 01 ponovo je pokazao raskošan potencijal.

Gosti, sedam minuta nakon četvrtog pogotka uspijevaju da savladaju Mićanovića, Elek je bio strijelac. Slaba je to utjeha za Gačane.

Nastavili su domaći sa kontrolom meča, Mladost u podređenom položaju, nakon nekoliko poluprilika, Brčaci i peti put sprovode loptu u mrežu Mladosti. Loša intervencija gostujućeg defanzivca, rezervista Todorović koristi priliku i postavlja konačnih, 5:1.

Fudbaleri Ilićke 01 ostvarili su šesti ovosezonski trijumf,  sada na svom kontu imaju 20 osvojenih bodova. Naredno iskušenje ih očekuje na Palama, rival bivši prvoligaš, ekipa Romanije.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.