Fudbal

Brčko: Nastavak sezone za fudbalske timove

Brčanski fudbalski klubovi, ovog i narednog vikenda počinju borbe na svojim frontovima u okviru nastavka šampionata u kojima se takmiče..

Fudbalski klub Jedinstvo Brčko, nakon dugo vremena ponovo se nalazi u prvoligaškom društvu. Prvi dio sezone nije tekao prema željenom planu. Nakon 12 odigranih susreta, klub koji je skoro proslavio 100 godina postojanja, ostvario je 2 pobjede, 1 neriješen rezultat i 9 poraza, uz gol razliku 11:27. Dovoljno tek za 9. mjesto prvenstvene tabele. Slijedi grčevita borba za opstanak. U taboru Brčaka vjeruju da će Jedinstvo imati znatno uspješniji proljećni period. Borba za očuvanje prvoligaškog statusa počinje u Brčkom, tačnije na stadionu Lokomotive, 07.03. od 14:00 časova, gostovaće ekipa Kozare iz Gradiške.

Fudbalski klub Ilićka 01 član je Druge lige Republike Srpske, grupa Istok. Jedan od najmlađih brčanskih klubova zauzima 14 poziciju na tabeli sa16 osvojenih bodova u prvom dijelu šampionata. Ekipu Dejana Đukića takođe očekuje intenzivna borba za prijeko potrebne bodove kako bi se drugoligaški fudbal i na godinu igrao na terenu fudbalskog kluba Ilićka 01. Svoje putovanje u drugom dijelu sezone, fudbaleri pomenutog kluba počinju u Rogatici, protiv ekipe Mladosti. Meč je na rasporedu 08.03. sa početkom u 14:00 časova.

Još jedan posrnuli gigant prolazi kroz težak period tokom dugogodišnjeg postojanja. Riječ je, naravno, o fudbalskom klubu Lokomotiva koji se trenutno takmiči u Područnoj ligi RS-a Posavina, grupa Zapad. Klub sa bogatom istorijom, koji je poznat po iznjedravaju mnogih fudblskih talenata i radu sa mlađim selekcijama pokušava da napravi ekspresan povratak u elitne ranogve takmičenja u domaćem fudbalu. Prvi dio šampionata, nagovijestio je takav scenario. Lokomotiva kao lider u svojoj grupi, slovi za glavnog pretendenta ko Regionalnoj ligi Republike Srpske. U prvom meču proljećnog dijela, Lokomotiva na svom terenu dočekuje sastav Obilića.

Jedna od najljepših fudbalskih priča u regionu, odvija se u okolini Brčkog, mjestu Gornji Rahić ,gdje istoimeni fudbalski klub doživljava renesansu i uživa u rezultatima koji se nagoviještavaju tek kao početak jedne ozbiljne sportske priče koja ne nazire sopstvene limite. Simpatični klub iz Gornjeg Rahića, koji je naširoko poznat po ogromnoj armiji vjernih navijača, takmiči se u Prvoj Kantonalnoj ligi TK. Nakon 15 odigranih susreta, sastav Gornjeg Rahića zauzima lidersku poziciju sa 34 osvojena boda i gol razlikom 50:21. Nastavak šampionata, zapoičnju na domaćem terenu. Prvu prepreku u pohodu na viši rang takmičenja, predstavljaće ekipa NK Vražića 92.

Facebook Komentari