Fudbal

Borjan: Nismo za ovo takmičenje! Neki ne znaju šta je Crvena Zvezda

Golman Crvene zvezde Milan Borjan veoma je pogođen ubjedljivim porazom od Bajerna (6:0) u petom kolu Lige šampiona i zahtjeva iskrenost unutar ekipe prilikom analiziranja debakla.

Iskreno, mnogo je teško pričati. Treba da se pogledamo u oči i da vidimo da mi nismo za ovo takmičenje. Da budemo realni. Nedopustivo je da svaku utakmicu primimo toliko golova. Mnogo slabo igramo i ono što stručni štab od nas traži ne uradimo na terenu. Kroz naše greške primamo golove. Svaku utakmicu primimo po četiri, pet golova, što je za mene mnogo teško. Ne mogu da pričam u ime ostalih, ali meni je mnogo teško i žao mi je. Ovaj narod koji dođe da nas podrži ne zaslužuje ovo, već mnogo više. Šta ćemo, život ide dalje.

Istakao je Borjan i ponovio:

Mnogo mi je teško. Na ovakvim utakmicama treba da uživaš i da pokažeš da igraš za grb. Ovde ne igraš za pare, već za grb i za ove ljude koji dođu na stadion. Treba dosta dobro da analiziramo sve, da se pogledamo u oči i da kažemo jedni drugima šta mislimo – u svlačionici i van nje – i da se što prije vratimo na staze uspjeha. Zvezda ovo ne zaslužuje. Prvi se izvinjavam svim navijačima zbog ubedljivih poraza, ali nadam se da će biti mnogo bolje i da ćemo dati sve od sebe da u Grčkoj obezbjedimo proljeće u Ligi Evrope. Da vratimo osmjehe, sreću, zadovoljstvo, ljude i vjeru u nas da smo mi ona prava Cervena zvezda.

Iako je 32-godišnjak dobro branio, ‚crveno-beli‘ su zabeležili najteži poraz u istoriji kluba.

Ja sam dio tima, svi smo zajedno izgubili. Nisam samo ja ili neko drugi. Težak je poraz, ali šta da radimo, idemo dalje. Sutra imamo trening, onda se spremamo za našu ligu.

Čuvar mreže smatra da je iskustvo jedan od faktora koji su presudili u ubjedljivu korist Bajerna.

Dosta igrača je ovdje bilo u prve dvije godine, koji su za Zvezdu igrali srcem, a ne za pare. Kada igraš za jedan klub srcem, mnogo više doprineseš i dâš i mnogo veću želju imaš. Ima dosta igrača koji ne znaju šta je Crvena zvezda, da tako kažem. Ali, sve je to fudbal. Treba da budemo realni i da se, opet kažem, pogledamo u oči. Momci iz Minhena su vanzemaljci. Iz nedelje u nedelju igraju svaka tri četiri dana, i to vrhunske i jake utakmice, pred mnogo publike… Mi imamo dosta igrača koje možda uhvati strah pred ovolikom publikom i protiv ovakvog tima. Ali, sve je to život i lekcija. Treba da naučimo iz ovoga i da izađemo što jači. Kada budemo igrali sa Olimpijakosom, pokušaćemo da napravimo rezultat i na proljeće da igramo u Evropi.

Zaključio je Borjan.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.