Fudbal

Bojan Letić: Živim španski san!

Bojan Letić_Mirandes
Bojan Letić_Mirandes

Tmurno fudbalsko nebo u Distriku, prekrila je blještava zvijezda u liku Bojana Letića. Fudbaler španskog Mirandesa, uživa u srcu egzotične ljepotice Pirineja.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je ponikao u redovima brčanskog Jedinstva, nastavlja uspon u zemlji višestrukih svjetskih prvaka.

Nakon zapaženih rola u Radničkom iz Niša, uslijedila je kruna dosadašnje karijere. Velika odricanja, trud i kvalitet zavrijedili su poziv španskog Mirandesa.

Bojan Letić_Mirandes

Put ka provinciji Burgos naznačio je početak bajkovite priče iskusnog univerzalca. La Liga 2 ili popularna Segunda, iako drugi rang takmičenja u državi, jedna je od najsnažnijih i najzahtjevnijih liga na Starom kontinetu.

Odlaskom u Španiju ostvario sam svoj san. Španska liga je izuzetno kvalitetna, sačinjena od inteligentnih fudbalera koji razumiju fudbal i kao takvi čine da svaki gledalac uživa u fudbalu. Uprkos tome što nisam prošao zvanične pripreme sa ekipom, kako je vrijeme odmicalo, proces adaptacije je odlično tekao i potpuno sam se uklopio u svoju ulogu u timu. Sada samo mogu da napredujem i uživam u onome što radim.

govori Letić.

Mirandes predstavlja pravo osvježenje među elitom u Segundi. Kvalitetna izdanja u dosadašnjem dijelu šampionata nadmašila su prvobitne ambicije uprave kluba.

Ekipa koju sa klupe predvdodi Hoze Alberto Lopeza, nakon 23 odigrana duela, zauzima odličnu 8. poziciju sa 33 osvojena boda, tek tri manje od Sportinga iz Gijona koji se nalazi na poziciji koja vodi u baraž za ulazak u Primeru.

Letić je, tokom perioda adaptacije, zabilježio 10 nastupa u dresu tima sa Municipala Anduve.

Primarni cilj kluba bio je da se izbori opstanak u ligi, nakon toga, veća dostignuća dolaze samo kao bonus. Filozofija kluba je da pružaju priliku mladim igračima, željnim dokazivanja u ligi koja je izuzetno konkurentna i neizvjesna, što govori i sama tabela.

objašnjava Letić.

Bojan Letić_Mirandes

Lijevonogi defanzivac Mirandesa ističe poteškoće sa kojima se suočava i sport tokom perioda pandemije.

Virus kovid-19, značajno je uticao i na fudbal. Letić nema dilemu koji je to najveći nedostatak u ovakvim uslovima.

Pravila za virus korona su veoma rigorozna ali je sve odlično organizovano. Svakom klubu La Liga je dodijelila čovjeka zaduženog za kontrolisanje poštovanja pravila, odnosno svakodnevnih testiranja. Putovanja duža od 3 sata obavezno se odvijaju vazdušnim saobraćajem. Tuširanje je strogo zabranjeno na stadionima. Ipak, najveći nedostatak prouzrokovan koronom, svakako je odsustvo publike sa stadiona, jer fudbal se upravo i igra za publiku.

Djelimično upoznat sa problemima koji potresaju njegov matični klub, Jedinstvo iz Brčkog, Letić je izrazio nadu da će klub bogate tradicije, ponovo nadjačati probleme i stati na čvrste noge.

Dešavanja u Jedinstvu nisu nimalo prijatna. Tu sam počeo svoju karijeru i svakako želim da klub postane stabilan u vremenima koja dolaze, prvenstveno zbog mladih igrača koji mogu jednog dana krenuti stopama kojima sam i sam krenuo.

dodao je Letić.

Na kraju razgovora, Letić je djelimično otkrio planove za budućnost, istaknuvši da se u današnje vrijeme ništa ne može dugoročno planirati.

Španija je savršena zemlja. Volio bih nastaviti živjeti u Španiji ali je sada suviše rano govoriti o tome. Situacija na globalnom nivou to ne dozovljava. Idem korak po korak i trenutno sam veoma srećan.

zaključio je Letić.

Izvor: Dejan Jovičić / nula49

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.