Fudbal

Bojan Letić za Sportal.ba: Veoma sam srećan u Nišu!

Fudbal u regionu kuca na velika vrata. Super liga Srbije, već danas počinje sa nastavkom takmičarskog programa, nakon višemjesečne pauze iz dobro poznatih razloga. Svoje nastupe širom terena u najkvalitetnijoj ligi Srbije, iščekuje i izdanak škole fudbala brčanskog Jedinstva, trenutni član ekipe Radničkog iz Niša, Bojan Letić.

Pandemija virusa COVID-19, stopirala je sportske aktivnosti na globalnom nivou, time i fudbalere na nešto duži period od dva mjeseca odvojila od omiljenih sportskih borilišta. Sada je vrijeme, gdje postoje uslovi, da se nadoknadi propušteno.

Korona virus nije zahvatio samo svijet fudbala nego i sve ostalo. Ja sam, baš kao i ostali morao da se prilagodim tome. Za vrijeme karantina radio sam na održavanju forme, prateći program rada koji nam je dostavljen iz našeg kluba.

Osvrnuo se Bojan Letić na minuli period.

Super liga Srbije spremna je za nastavak. Ipak, do samog okončanja biće odigrano svega četiri kola. Ekipa Radničkog trenutno se nalazi na 6. poziciji sa 42 osvojena boda i zacrtanim ciljevima koji neće biti lako ostvarivi. Svoju avanturu nastavljaju u Kruševcu, duelom protiv ekipe Napretka.

Srećan sam što se konačno nastavlja prvenstvo. Za nas nije dobro što su do kraja preostala samo četiri susreta jer nam to umanjuje šanse da se domognemo Evrope. Ipak, šanse još postoje, u fudbalu je sve moguće, pogotovo nakon ovako duge pauze gdje mnoge ekipe vode borbu sa formom, što može da bude rezultat mnogih iznenađenja. Takođe, jedva čekamo i nastavak u Kup takmičenju, gdje nas u četvrtfinalu oečkuje duel protiv Čukaričkog.

Bojan Letić pojačao je Radnički nakon kratkoročne epizode u Sarajevu, gdje je zabilježio 13 nastupa za tim sa Koševa. Ubrzo nakon procesa adaptacije u Nišu, pronašao se u svojoj ulozi u klubu. Bivši član slovačke Žiline i češke Karvine, ističe da osjeća veliki komfor u najvećem gradu jugiostične Srbije.

Zadovoljan sam svojom ulogom u Radničkom. Stručni štab i ekipa su me odlično prihvatili. Moram da priznam da odlično sarađujemo i da mi to mnogo znači. Veoma sam zadovoljan u Nišu. Srećan sam, što je još važnije.

Objašnjava Letić.

Super liga Srbije već početkom narednog mjeseca mogla bi da bude bogatija za prisustvo publike, uz pojačanje mjere opreza na stadionima. Prisustvo navijača širom terena u državi u velikoj mjeri može da utiče na kvalitet fudbala i samu poentu najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Naravno da će povratak publike na stadione pozitivno uticati na aktere fudbalskih mečeva. Jer, na kraju krajeva, fudbal se i igra za publiku.

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine istakao je da povremeno prati dešavanja na fudbalskoj sceni u Bosni i Hercegovini. Najjači rang takmičenja u našoj državi i dalje čeka na konačnu odluku povodom ovosezonskog statusa.

Ponekad ispratim dešavanja na terenima u Bosni i Hercegovini. Pred nama je da vidimo da li će se i tamo nastaviti fudbalska sezona. Vjerujem da većina fudbalera posjeduje želju za nastavkom takmičenja.

Zaključio je Bojan Letić.

Facebook Komentari