Fudbal

Bajević i saradnici obišli sedam igrača, na radaru selektora Demirović i Stevanović

Članovi stručnog štaba nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavili su pripreme za početak operacije “baraž” pa su tako i protekli vikend proveli na putu “skautirajući” potencijalne reprezentativce.

U planu je bila posjeta sedmorici igrača i taj dio posla je uspješno završen, što je u razgovoru za NS BiH potvrdio i jedan od pomoćnika selektora Duška Bajevića Slaven Musa:

Sve smo obišli i zadovoljni smo obavljenim poslom. Prezentirali smo igračima ono što će se od njih tražiti kad stignu na okupljanje, a njihove reakcije su zaista sjajne. Svi su željni igre i dokazivanja te s posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu. Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komunikacije, a i za nas je puno bolje kad ih možemo lično posjetiti i razgovarati. Bilo je naporno, obišli smo Zagreb, Milano, Firencu, Rijeku, ali je vrijedilo jer smo vidjeli fantastične reakcije naših reprezentativaca kad smo ih upoznali s našim načinom rada i razmišljanja. Dodatno smo ohrabreni, nakon razgovora s Krunićem, mogućnošću njegovog oporavka do utakmice baraža. Imamo dosta informacija i sve će to biti sadržano u izvještaju koji ćemo prezentirati selektoru na narednom sastanku.

Rekao je Musa.

U tom izvještaju naći će se i detalji vezani za aktivnosti Adnana Čustovića, čiji je zadatak proteklog vikenda bio da isprati nastupe Ermedina Demirovića i Miroslava Stevanovića.

Pored članova stručnog štaba i sekretar Darko Ljubojević ima dosta obaveza:

Kao što smo najavili, naš glavni cilj je plasman na EURO 2020. Sve aktivnosti su u ovom trenutku usmjerene na konkretne segmente, odnosno pružanje logističke podrške kako bi posjete igračima prošle bez komplikacija. Ove pripremne aktivnosti za utakmice baraža idu u dva pravca. Jedan je da tako kažem, čisto nogometni, gdje analiziramo protivnike i njihove igrače, naravno poseban fokus je na našim nogometašima, a drugi pravac predstavlja sve one tehničke detalje koje je neophodno pripremiti da bi se ovo prvo realizovalo.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.