Fudbal

Ažurirane cijene igrača iz Premijer lige BiH: Ko je najskuplji, a ko u prvih 10?

Popularni portal koji se bavi tržišnim cijenama fudbalera, Transfermarkt, ažurirao je cijene za igrače iz Premijer lige BiH.

Čitava naša liga sada ukupno vrijedi 61,2 miliona eura, a najskuplje igrače predvodi golman FK Sarajevo Vladan Kovačević čija se tržišna vrijednost procjenjuje na milion eura.

Zanimljivo, naredne tri pozicije na listi zauzimaju njegovi saigrači Besim Šerbečić, Benjamin Tatar i Selmir Pidro. Njihova vrijednost procjenjena je na 800 (Šerbečić) i 700 (Tatar i Pidro) hiljada evropskih novčanica.

Prvi na listi koji nije član Sarajeva je defanzivac Željezničara Kemal Osmankovć. Ovaj 22-godišnjak sada vrijedi 600 hiljada eura.

Dalje redom slijede Advan Kadušić (Zrinjski), Miloš Stanojević (Sarajevo), Petar Bojo (Željezničar), Amar Rahmanović (Sarajevo), a listu od Top 10 zaključuje veznjak Zrinjskog Frane Čirjak. Cijelu listu pogledajte na OVOM linku.

Kada govorimo o klubovima, najveću vrijednost ima FK Sarajevo sa 9,8 miliona, a iza je Zrinjski pa slijedi Željezničar..

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.