Fudbal

Arsene Wenger nasljednik Nike Kovača na klupi bavarskog giganta?

ARSENE WENGER je najizgledniji kandidat za novog trenera Bayerna
Arsene Wenger je najizgledniji kandidat za novog trenera Bayerna nakon što je Niko Kovač dobio otkaz, pišu njemački Bild i Sport1.

Prema oba izvora, Wenger je zainteresovan za angažman do kraja sezone, kada Bayern namjerava dovesti trajno trenersko rješenje.

Bayernov favorit je Erik Ten Hag, ali s obzirom na to da on ne može napustiti Ajax usred sezone, čekat će ga se do ljeta. Bayern zato treba angažirati privremenog trenera, a favorit za tu funkciju je Arsene Wenger.

Bild ističe: Šefovi Bayerna znaju da će im Wenger reći ‘da’ ako ga pozovu, makar kao privremenog trenera.

Wenger bi Bayernu bio pogodno prijelazno rješenje jer je riječ o iskusnom i uspješnom treneru. Osim toga, rođen je i odrastao na francusko-njemačkoj granici i odlično govori njemački.

Slavni trener prošlog mjeseca navršio je 70 godina, a bez angažmana je od proljeća 2018. kada je nakon 22 godine napustio Arsenal.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.