Fudbal

Akcija SIPA-e za namještanje utakmica u PL i Prvoj ligi: Koji su klubovi pod lupom?

Prema pisanju Žurnala, juče su pripadnici SIPA-e počeli pretrese na najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku.

Radi se o akciji kodnog imena Var usmjerenu protiv namještanja utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH.

Po nalogu Tužilaštva BiH SIPA pretresa privatne objekte koji su u vlasništvu nekoliko nogometnih sudija i službenih lica Nogometnog saveza BiH. Pod istragom je, prema informacijama Žurnala, najmanje jedanaest osoba. Istragu u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je provodilo više od godinu dana, a dio akcije je urađen i u saradnji sa Nogometnim savezom BiH, te predsjednicima pojedinih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi Federacije BiH.

Žurnal saznaje da su pod istragom navodno utakmice Goražde – Velež, GOŠK – Budućnost, te nekoliko utakmica FK Olimpik i NK Metalleghe BSI.

Navodi se da su sudije i službena lica uzimala mito kako bi pogodovali određenim klubovima.

Izvor

 

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.