Fight Club

Storm Gym Brčko: Dva zlata i četiri srebra na turniru Grand Prix Ilidža

Klub borilačkih sportova “Storm Gym” Brčko 5. juna je učestvovao na međunarodnom kickboxing turniru “Grand Prix Ilidža”, na kojem je nastupio sa 5 takmičara u disciplinama LOW KICK i KICK LIGHT i ostvario super rezultat, saopšteno je jutros iz ovog Kluba.

Zlatne medalje osvojile su Doris Živković (kategorija do 60 kg, LOW KICK) i Arnela Lišić (kategorija do 55 kg, LIGHT CONTACT), koja je u istoj disciplini (do 60 kg) osvojila i srebro. Srebrnim medaljama okitili su se još: Aldin Brodlić (kategorija do 69 kg, LIGHT CONTACT), Muhamed Ibrišimović (kategorija do 79 kg, LIGHT CONTACT) i Aljbon Dačaj (kategorija do 89 kg, LIGHT CONTACT).

“Na turniru je bilo oko 450 takmičara iz 5 zemalja. Takmičari su odradili dobro mečeve i što me najviše raduje njihova kondiciona sprema. Izdvojio bih na ovom turniru Doris Živković koja je prvi put nastupila u ringu u disciplini LOW KICK i ubjedljivo slavila sa 3:0. Za Storm Gym nema odmora jer nas uskoro očekuju novi turniri”, kazao je u izjavi za Sportal.ba predsjednik Kluba Vedad Mulaomerović.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.