Fight Club

Srebro za Šarencovu, sestrama Vasić takođe medalje!

Takmičarska delegacija Tekwondo kluba Brčko, sa zadovoljstvom napušta prijestolnicu Hrvatske!

U zagrebačkom hotelu Westin održava se 8. Otvoreno evropsko klupsko prvenstvo u taekwondou. Promoter manifestacije je Evropska taekwondo federacija a zadovoljstvo organizacije u posebnim uslovima pripalo je Taekwondo klubu Jastreb i Taekwondo klubu Karlovac.

Osmo Otvoreno evropsko klupsko prvenstvo u taekwondou ugostiće u Zagrebu 855 učesnika, 616 takmičara iz 42 zemlje s četiri kontinenta, učestvovaće ukupno 153 ekipe, 29 klubova iz Hrvatske i 11 nacionalnih timova iz: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Velike Britanije, Izraela, Mauritanije, Moldove, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske.

Posebnu pažnju bosanskohercegovačkim, naročito brčanskim ljubiteljima taekwondoa privlače nastupi takmičarki koje predstavljau Taekwondo klub Brčko. Naravno, riječ je o Ivani Šarenac, te sestrama, Milici i Jeleni Vasić.

Najzapaženiji rezultat ostvarila je Šarencova, koja je nakon takmičarskog programa, osvojila srebrenu medalju , u kategoriji seniora do 21 godine. Srebrnom medaljom, Ivana Šarenac obezbijedila je i kvalifikaciju na seniorsko prvenstvno Starog kontineta koje će biti održano u Sarajevu, narednog mjeseca.

U kategoriji kadetkinja do granice 44kg, Jelena Vasić zauzela je treću poziciju i takođe izbotila plasman na evropsku smotru u Sarajevu. Njena sestra Milica, našla se na identičnom postolju i osvojila bronzanu medalju. Razlika je, naravno, u kategoriji. Milica je nastupala u selekciji do 37kg. Plasman na Evropsko prvnstvo, nije bio upitan.

Čestitke borbenim djevojkama na prikazanim izdanjima i osvojenim odličjima!

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.