Fight Club

Korona virus stopirala i UFC 249

Disney je imao konačnu rIječ kad se radi o priredbi UFC-a koja se trebala održati 18. aprila u Tachi Palaceu(indijanski rezervat u američkoj saveznoj državi Kalifornija).

Iako je Dana White bio izuzetno proaktivan po pitanju pronalaženja načina da se ova priredba održi,  vrh kompanije Disney je odlučio da usIJled pandemije COVID-19 ništa ne prepusti  slučaju , te dovede borce i sve ljudi zadužene za realizaciju ovog spektakla u opasnost. Disney je vlasnik mnogih TV produkcija, pa tako i najpoznatije  sportske TV mreže “ESPN” koja ima ekskluzivna prava za prenos UFC događaja.

Ne treba zaboraviti da je prvobitni plan bio da se na UFC 249 bore  Khabib Nurmagomedov  i  Tony Ferguson, ali je aktuelni šampion lake divizije morao da odustane zbog mjera zaštite koje su na snazi u RusIji.  To nije sprečilo Danu White-a  da nađe pristojnu zamjenu I pobjedniku ponudi titulu  privremenog šampiona lake divizije, ali se ipak nije dalo.

Dana White, za ESPN je izjavio.

Tachi Palace,kompleks unutar indijanskog rezervata stao uz nas i bio tu sve vrijeme. Mogu vam reći jednu stvar. Kada se sve vrati u normalu, prireda koja je trebala biti održana u Kaliforniji, biže održana u Tachi Palace-u. Dovešćemo im najbolje borce i prirediti spektakl kakav zaslužuju.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.