Fight Club

Ivana spremna za evropsku smotru u Sarajevu!

Takmičarke Taekwondo kluba Brčko, ponovo na sceni.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, trodnevnim programom koji počinje 10. decembra, održava se Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama. Na smotri, svoje učešće među plejadom istaknutih evropskih taekwondoistkinja, zabilježiće i Brčanka, Ivana Šarenac. Osvajanjem srebra na minulom Otvorenom evropskom klupskom prvenstvu, direktno je izborena kvalifikacija za nadolazeće prvenstvo.

U Sarajevu, za najviša odličja boriće se preko 300 takmičara. Šarencova će u kategoriji seniorki do 67 kg, nastupiti kao najmlađa takmićarka u kategoriji. Taekwondoistkinja iz Brčkog, put prijestolnice putuje znatno ranije, razlog je pripremni period sa reprezentacijom, kao vrhunska uvertira za glavni događaj.

Pored Ivane, kao i u Zagrebu, na listi takmičarki, nalaze se i sestre Vasić. Milica i Jelena su takođe, osvajanjem odličja u Hrvatskoj, izborile kvalifikaciju za takmičenje u Sarajevu. Nastupaće na Evropskom kadetskom prvenstvu, koje se održava u sklopu prethodno navedenog Evropskog šampionata.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.