Fight Club

Evropska odličja u rukama Vasićevih

Kalendarska godina na izmaku, krunisana medaljama za Taekwondo klub Brčko i sestre Vasić koje su Bosni i Hercegovini obezbijedile dvije medalje na borilačkoj smotri Starog kontinetna.

Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama, održano je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Takođe, u sklopu šampionata uspješno je održano i Evropsko prvenstvo za kadete.

Sarajevski ambijent izuzetno je prijao sestrama Vasić koje su sa postolja nadgledale ostatak konkurencije. Svojim nastupima u kadetskoj kategoriji, obezbijedile su dvije medalje u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Milica je, u borbama kategorije do 37 kg, ostvarila značajan uspjeh i zauzela mjesto na drugom najvišem pobjedničkom postolju. Jelena Vasić, u kategoriji do 44 kg, osvojila je bronzanu medalju.

Nakon turbulentne sportske godine, redukovanog takmičarskog rasporeda, preko 300 takmičara je “ukrstilo koplja” u Sarajevu. Ivana Šarenac, takmičarka Taekwondo kluba Brčko, u veoma snažnoj konkurenciji poražena je u svojoj uvodnoj borbi, rezultatom 5:4 te nije uspjela plasirati se u završnicu i borbu za medalje.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.