Fight Club

Brčko ima nove šampione: Doris Živković i Cvijetin Vujanović najbolji juniori BiH

Lijevo Doris, desno Marija i Cvijetin

Doris Živković i Cvijetin Vujanović osvojili su zlatne medalje na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore u disciplini Full Contact, održanom jučer u Zenici.

Pored Cvijetina, medalju za Klub borilačkih vještina Jedinstvo Brčko osvojila je i Marija Vujanović, koja je bila srebrna.

Ovo je još jedan odličan rezultat za naš Klub u ovoj godini“, istakli su iz Jedinstva.

Cvijetin je osvajanjem Državnog prvenstva izborio nastup za Reprezentaciju BiH na Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi.

‘Pokazala svu ljepotu ovog sporta’

Živković, članica Kluba borilačkih sportova Storm Gym iz Brčkog, pobijedila je tehničkim nokautom u trećoj rundi. Njoj je ovo treća zlatna medalja zaredom na takmičenjima ove godine.

Ona je na ovom takmičenju pokazala svu ljepotu ovog sporta“, poručili su iz Kluba.

Doris bi uskoro mogla dobiti poziv selektora Kikboks reprezentacije BiH za nastupe na evropskim i svjetskim takmičenjima.

To bi bilo veoma značajno za naš Klub i naš grad, jer iz našeg grada niko nas nije predstavljao na tako važnim takmičenjima poslije Vedada Mulaomerovića, koji je imao zadnji nastup za reprezentaciju 2010. godine i od tada Brčko nema reprezentativca“, naglasili su iz Storm Gym-a.

Novinar: Adis Mujdanović

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.