eSports

Reprezentacija BiH učestvuje u trećem izdanju FIBA Esports Opena

Međunarodna košarkaška federacija, je najavila kako će 60 nacionalnih reprezentacija podijeljenih u šest regionalnih konferencija učestvovati u trećem izdanju FIBA Esports Open-a koje će se održati u periodu od 16. Aprila do 09. maja.

Po prvi put će konferencije Sjeverne i Srednje Amerike i Evrope biti podijeljenje u dvije kategorije: Current Gen (PS4) i Next Gen (PS5).

Evropska konferencija (PS4) u kojoj se nalazi naša reprezentacija odigraće se u periodu od 23-25. aprila. Naša reprezentacija nastupa u sastavu: Mirsad Ćosić, Dejan Vasilić, Dejan Radešić, Marin Martinović, Dražen Šimić, Edvin Rastoder i Vedad Garanović.

Sve igre, baš kao i prethodna izdanja, bit će dostupne na FIBA-inim digitalnim kanalima sa sadržajem uživo koji će se emitirati putem Facebook, Twitch i YouTube kanala.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.