Auto & Moto

Lewis Hamilton trijumfovao na utrci za VN Meksika

Mercedesov vozač Lewis Hamilton slavio je večeras na Velikoj nagradi Meksika i tako je praktično osigurao novu titulu.

Hamilton je ujedno došao do 83. pobjede u karijeri, a mogao je i osigurati titulu da je njegov timski kolega Valtteri Bottas bio na petom mjestu ili slabije plasiran, ali Finac je završio na trećoj poziciji.

Hamilton je gotovo sve vrijeme čuvao prednost veću od dvije sekunde, ona je tek u finišu smanjena, ali Britanac je bez ikakvih problema došao do trijumfa.

Drugo mjesto zauzeo je Sebastian Vettel iz Ferrarija sa 1,766 sekundi zaostatka.

Veliko hvala mom timu, nastavljamo raditi vijedno. Publika je bila sjajna. Ne smeta mi što ću još malo čekati na titulu. Volim se trkati i gledati svaku trku posebno. Bolid je sada izdržao, bila je teška trka, ali uspjeli smo.

Rekao je Hamilton.

Britanac u generalnom plasmanu ima 363 boda, Bottas je drugi sa 289, a sljedeća trka na programu je od 1. do 3. novembra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.