Atletika

Srđan Samardžić- Najbolji sportista Brčko distrikta za 2019 godinu

Na jubilarnoj 20. manifestaciji “Izbor sportiste godine” u Brčko distriktu, za najboljeg sportistu proglašen je atletičar Atletskog kluba Maraton, Srđan Samardžić.

Pored nastupa za Atletski klub Maraton, Srđan Samardžić je takođe i stalni reprezentativac Bosne i Hercegovine koji bilježi značajne rezultate i na međunarodnim takmičenjima. Srđan svoje nastupe bilježi u jednoj od najzahtjevnijih atletskih diciplina a to je trčanje maratona.

Prezadovoljan sam do sada učinjenim. Svjestan sam težine svoje discipline. Veoma sam posvećen svom sportu, treniram dva puta dnevno i želim da dodatno razvijem  ovaj sport, koliko god budem mogao.

Izjavio je Srđan Samardžić.

 

Pored višestrukih uspjeha na atletskim borilištima, laureat za najboljeg sportistu grada kojeg predstavlja, jedan je od najdražih prizanja u zavidnoj karijeri koja traje već 14 godina. Samardžić je prvi atletičar koji je u Brčko donio medalju sa prvenstva Balkana. Poslednji nastup pred dodijelu nagrade, Samardžić je zabilježio u Splitu, gdje je zauzeo 5. mjesto na splitskom polumaratonu.

Velika mi je čast i zadovoljstvo. Par puta sam biran za najboljeg atletičara Brčko distrikta a sada je na red došla i nagrada za najboljeg sportistu grada. Ova nagrada će mi pomoći da se dodatni poboljšam i radim na sebi u budućem periodu.

Dodao je Samardžić.

Brčko distrikt slovi za grad sporta. Sportisti grada na Savi jedni su od najvećih ambasadora pomenute lokalne zajednice. Ipak, uslovi za rad nisu nešto čime se odužuje svim individualcima i sportskim kolektivima. Srđan Samardžić nastanjen je u Banja Luci gdje ujednotrenira i vrši pripreme za svoja takmičenja predstavljajuči klub iz Brčkog.

Bavljenje atletikom ali i konkretno sportom u Brčko distriktu nije nimalo lagano. Uslovi za rad nisu baš na visokom nivou. Već nekoliko godina Brčko distrikt ne prepoznaje moj trud i rad. Sada je i to došlo na red. jer ja ipak predstavljam ovaj grad na svim takmičenjima. Smatram da sam uvijek adekvatno predstavljao ovaj grad i da je ovo ispravan način da se i grad meni oduži.

Objašnjava Samardžić.

Bavljenje sportom za Srđana predstavlja jednu od najvažnijih stvari u životu. Nakon okončanja aktivnog bavljenja atletikom, trudiće se da svoje znanje prenese na nadolazeće uzraštaje budućih atletičara.

Čitav život ću da se bavim atletikom. Već sada treniram određene kategorije u Atletskom klubu Maraton, Spreman sam i nakon karijere da se posvetim radu sa onima koji vole atletiku.

Za kraj, Srđan Samardžić dodaje da je zainteresovanost za sport među mlađim generacijama veoma mala. Predstavlja to svojevrstan problem za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Danas se suočavamo sa problemom aktivnim bavljenjem sportom mlađih generacija. Društvene mreže i  moderno doba uzima danak tome. Opet pominjem lošije uslove za rad koji dodatno mlade odvraćaju od ozbiljnog bavljenja sportom.

Zaključio je najbolji sportista Brčko distrikta za 2019. godinu.

Facebook Komentari