Atletika

Plejada Crossovih asova u Banjoj Luci!

Ambijent banjalučkog podnevlja evidentno prija Crossovim kolekcionarima medalja.

Atletski klub Banja Luka bio je domaćin prvenstva Republike Srpske za cicibane i mlađe juniore. Takmičenje je održano na Borčevom stadionu a svoje učešće, zabilježili su i atletičari Atletskog kluba Cross.

Ponovo su Brčanski atletičari blistali na stazi stadiona u Banjoj Luci i nakon borbi u svojim disciplinama, svome klubu obezbijedili čak 31 medalju, od čega njih 5 najsjajnijeg odličja!

Kristina Trkulja, ponovo je bila prvo ime takmičenja u bacanju koplja. Druga zlatna medalja u razmaku od 4 dana. Danis Avdić nadjačao je konkurenciju u sprintu na 100m i Crossu obezbijedio drugo zlato na jučerašnjem prvenstvu.

Lazar Oparnica, dvostruki oreol i priznanje za najboljeg u disciplinama bacanja kugle i bacanje vortexsa. Dvostruko slavlje za Oparnicu u Banjoj Luci. Kolekciju zlata upotpunila je Anja Stević, takođe u disciplini bacanja vortexsa.

Blistale su i štafete 4x50m i 100m-200m-300m-400m. Tokom tri štafetna nastupa, osvojena su tri srebra. Takođe, Danis Avdić okitio se i srebrenom medaljom u disciplini skoka u dalj. Ognjen Lazarević bio je drugoplasirani u trci na 600m. Srebreni krug zatvorila je Anja Stević, plasmanom na drugo mjesto u disciplini bacanja kugle.

Bronzanim medaljama okitili su se: Sara Lazarević, Tarik Fazlović, Đorđe Simikić, Fejsal Bričić, Nikolaj Stanić, Dajana Drocić, Ivana Blažić te štafeta na 4x50m koju su činile Sara Tomić, Marina Miljanić, Ksenija Zonić i Anja Stević.

Stručni štab je, nakon takmičenja, čestitao nagrađenim atletičarima ali i pohvalio anstupe ostalih članova koji nisu pronašli svoje mjesto na postolju.

Crossovci nastavljaju sa aktivnim pripremama za nadolazeće ispite.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.