Atletika

Omar Zlatni, Kristina Velika! Crossu nove medalje!

Laureati najvišeg plasmana ponovo u rukama atletičara Atletskog kluba Cross. Minulih mjeseci, izuzetan je osjećaj biti član ali i simpatizer uspješnog kolektiva kraljice sportova.

Banja Luka, Gradski stadion, prijatna srijeda. Upitni oblik “da li?” u slučaju Atletskog kluba Cross više ne vrijedi, cilja se samo na cifre.  Tokom održanom prvenstva Republike Srpske za juniore, bilo ih je pet. Pet medalja, dvije najsjajnijeg odličja!

Kristina Trkulja i Omar Džanić navikli su pratioce ali i konkurenciju na najviša dostignuća. Borbe u bacanju koplja i disciplini skoka u dalj, krunisane su njihovim nastupima i imenima. Zlato je ponovo bilo u koferu koji putuje za Brčko. Zaista zvijezde u usponu.

Armin Begović nastupao je u disciplini sprinta na 400m. U svojoj konkurenciji, tik ispod prvoplasiranog po vremenu trčanja, obezbijedio je jednu od pet medalja za Cross. Odlična druga pozicija za mladog Begovića.

Omar Džanić se ne zadovoljava jednom medaljom. Apetiti rastu, apetiti se hrane i srebrom. Ovog puta, osvojena je medalja i u kratkom sprintu na 200m. Širok dijapazon mogućnosti i talenta u raznim disciplinama.

Tarik Fazlović radio je na heterogenosti medalja, u disciplini bacanja kugle, zauzeo je 3. mjesto.

Stručni štab zadovoljan je i nastupom ostalih članova koji ovoga puta ipak nisu pronašli svoja mjesta na pobjedničkom postolju.

Sledeći ispit koji očekuje Atletski klub Cross je ulična trka u Prnjavoru za sve kategorije te prvenstvo Republike Srpske za cicibane i mlađe juniore koje će se takođe održati u Banjoj Luci.

Facebook Komentari