Atletika

Održavanje Vidovdanske trke zakazano za 15. avgust

Vidovdanska trka u Brčkom ove godine će, zbog pandemije virusa korona, biti održana 15. avgusta, zvanično su danas saopštili organizatori trke.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević kaže da su zbog epidemiološke situacije bili primorani pomjeriti datum održavanja Vidovdanske trke u Brčkom.

S obzirom da se trka nalazi i u kalendaru Svjetske atletike, kao i da je istovremeno prvenstvo Balkanske atletike na 10 km, poslednjih sedmica smo intenzivno radili na usaglašavanju najoptimalnijeg datuma za održavanje 24. Vidovdanske trke.

Rekao je Đurđević.

Ključni momenti koje smo imali u vidu, naglašava Đurđević, su da izaberemo datum u kojem će biti granice otvorene i da ostavimo dovoljno prostora, posebno elitnim takmičarima, koji su bili dugo izvan ozbiljnog trenažnog procesa, da se pripreme.

Odlučili smo da taj datum bude 15. avgust. Kako stvari stoje sa Vidovdanskom trkom će započeti nastavak sezone Svjetske atletske serije.Saglasno novonastaloj situaciji, u narednih 10 dana promijenićemo i uslove za nastup i oni će biti u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite zdravlja učesnika. Takođe startnine za Vidovdansku trku će biti simbolične, a prikupljena sredstva će ići u humanitarne svrhe.

Pojasnio je Đurđević.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.