Atletika

Milica, Nađa i Đorđe osvojili nove medalje za AK Cross

Atletski klub Cross zabilježio je još jedan kvalitetan nastup na velikim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine. Minulo prvenstvo Bosne i Hercegovine koje je, sredinom sedmice održano u glavnom gradu naše zemlje, ponovo je dobilo potvrdu kvalitetnog rada atletskog kluba iz Brčkog.

Atletičari Atletskog kluba Cross ponovo su imali zapažene uloge na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Svojim predstavama, najviše su se istaknuli Milica Miljanić, Nađa Srjepanović i Đorđe Simikić.

Milica Miljanić, u disciplini brzog hodanja na 2000m, zauzela je drugu poziciju. Nađa Stjepanović, sa nešto slabijim rezultatom, takođe u borbi brzog hodanja na 2000m, zauzela je visoku treću poziciju. Izvanredan rezultat za AK Cross u disciplini brzog hodanja.

Đorđe Simikić nakon sekvenci u disciplini bacanja kugle, našao se na pobjedničkom postolju, zauzveši drugu poziciji u svojoj kategoriji.

Iako se ovog puta nisu okitili medaljama, svakako treba spomenuti i pohvaliti nastupe ostalih predstavnika AK Cross koji su nastupali u Sarajevu a to su Kristina Trkulja u disciplini bacanje koplja, Dajana Mijatović na 100m i 300m, Ksenija Zonić na 600m, Irena Bećanović 600m, Jelena Đurić 2000m, Benjamin Topčagić na 100m i 300m, Nikolaj Stanić u disciplini 100m i skok u dalj.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.