Atletika

Kristina Trkulja prvak Republike Srpske u bacanju koplja

Atletski klub Cross u svojim redovima ima novu prvakinju Reublike Srpske u bacanju koplja. Kristina Trkulja zlatnim slovima upisala svoje ime u arhiv pobjednika.

Prvenstvo za starije pionire održano je minulog vikenda u najjužnijem gradu Republike Srpske, Trebinju. Na atletskoj stazi stadiona “Police” ponovo su blistali atletičari Atletskog kluba Cross.

Kristina Trkulja lansirala je Cross u orbitu svojim nastupom u disciplini bacanja koplja. Konkurencija nedorasla, zlato i titula bili su na putu ka Distriktu.

Vicešampion u muškoj kategoriji bacanja kolja, bio je Đorđe Simikić. Pomenuti atletičar nastupao je i u discpilini bacanja kugle, nakon čega se i toj konkurenciji našao na postolju. Zauzeo treće mjesto.

Nikolaj Stanić odradio je još jedno uspješno prvenstvo. U trkačkoj disciplini sprinta na 100m osvojio je treće mjesto, odnosno bronzanu medalju. Još uspješniji nastup imao je u skoku u dalj. Kao najbliži pratioc prvaka, zauzeo je drugo mjesto.

Vrijedi pomenuti i ostale članove koji su nastupali ali nisu uspojeli stići do odličja što nimalo ne umanjuje kvalitet reprezentovanja kluba iz Brčkog. To su: Teodora Bogićević, Dajana Mijatović, Marija Trkulja, Elena Janković, Benjamin Topčagić.

Velike zasluge za ostvarene rezultate idu i stručnom timu na čijem čelu se nalazi Davor Todorović, tvorac kolektiva koji su sinonim za medalje.

Facebook Komentari