Atletika

Gradonačelnik distrikta ugostio omladince AK Cross

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, upriličio je svečani prijem članovima Atletskog kluba Cross, povodom uspjeha na minulom prvenstvu RS-a za starije pionire koje je održano na stadionu Borca, u Banja Luci.

 

Kolekcija odličja Atleskog kluba Cross nakon takmičenja bogatija je za 10 medalja koje su osvojene u raznim disciplinama. Konkretno, dvije medalje najjačeg sjaja, pet srebrenih i tri, ništa manje važnih, bronzanih odličja.

Kako je motivacija jedan od najvažnijih faktora u sportu, iskazivanje poštovanja za ostvarene rezultate od strane prvog čovjeka Brčko distrikta i u buduće će biti od velike koristi u borbama za nova ostvarenja.

Davor Todorović, trener Atletskog kluba, ističe važnost ove posjete Gradskoj vijećnici u Brčkom.

Mi smo se pojavili kod gradonačelnika isključivo iz razloga što smo treći na ekipnom prvenstvu, na nivou BiH u svim disciplinama gdje smo nastupili u skoku u vis, skoku u dalj, sprintevima i drugim disciplinama. U suštini smo osvojili treće mjesto na ekipnom prvenstvu u crossu, trčanju i treći smo na nivou RS-a. Utisci kod gradonačelnika su odlični, dao nam je vjetar u leđa tako da smo zadovoljni sa ovim prijemom.

Gradonačelnik distrikta poželio je sreću atletičarima i na narednim takmičenjima, nadajući se ostvarenju novih uspjeha Atletskog kluba.

 

Facebook Komentari