Atletika

Danis Avdić i Kristina Trkulja prvaci Bosne i Hercegovine

Foto: AK Cross

Danis Avdić i Kristina Trkulja, članovi Atletskog kluba Cross Brčko, osvojili su zlatne medalje na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe juniore.

Avdić je 100 m pretrčao za 11,42 sekunde – dovoljno za plasman na Balkansko prvenstvo, dok je Trkulja bila najbolja u bacanju koplja sa hicem od 39,23 m – ali nedovoljno za učešće na Balkanskom prvenstvu. Ostala je kratka za 0,93 cm.

AK Cross, koji je na Prvenstvu održanom proteklog vikenda na Sokocu nastupio sa šest takmičara, u Brčko je donio još dvije medalje – po jednu srebrnu i bronzanu.

Ema Kovač je u trci na 800 m osvojila drugo mjesto sa rezultatom 2:27:34, samo 14 stotinki iza prvoplasirane, dok se Avdić okitio još jednom medaljom. Bio je treći na 400 m sa vremenom 51,90.

Bez medalje su ostali Tarik Fazlović, koji je u bacanju kugle zauzeo četvrto mjesto (11,20 m), dok je Nejra Begović u istoj disciplini bila deveta (9,10 m). Marija Trkulja je sa vremenom 6:17:35 ostvarila plasman na osmo mjesto (1.500 m, srednje pruge).

Sljedeće takmičenje Crossovci očekuju naredni vikend u Banjoj Luci, gdje se održava Prvenstvo Republike Srpske, također za mlađe juniore.

Novinar: Adis Mujdanović

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.