Atletika

Crossovci trčali šestu međunarodnu trku u Vlasenici

Nedeljni dan u Vlasenici ponudio plejadu mladih atletičara. Šestu po redu trku, trčali i atletičari Atletskog kluba Cross.

“Šesta trka kroz Vlasenicu” , naziv je međunarodne trke koja već postaje tradicija u sviejtu atletike. Nedeljno popodne iznjedrilo nove osvajače medalja koji svoje atletsko umijeće dokazuju predstavljajući Atletski klub Cross iz Brčkog.

U disciplini sprinta na 300 metara, Danijela Perić ostavile je konkruenciju iza sebe i osvojila jednu, od jučerašnje dvije, zlatne medalje.

Najviše postolje, juče u Vlasenici, nakon trčanja an 3 000 metara, zauzela je i Milka Kojić. Dame su juče bile dominantnije.

Armin Begović, odlično je istrčao trku na 2 000 metara i u svojoj konkruenciji zauzeo treću poziciju, čime je kompletiran jučerašnji repertorar medalja za Crossovce.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.