Atletika

Crossov trio čekirao reprezentativnu kartu za šampionat Balkana

Danis i Kristina (Foto: Ustupljeno Sportalu)

Kristina Trkulja i Danis Avdić fenomenalnim izdanjima širom borilišta kraljice sportova zavrijedili su poziv u nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Atletski klub Cross još jednom je potvrdio dominatnu ulogu u radu sa mladim atletičarima iznjedrivši reprezentativce u disciplini sprinta na 100m kao i disciplini bacanja koplja.

Pomenuti tandem nadolazećeg vikenda zabilježiće nastup u nacionalnom dresu kada reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih juniora očekuje Balkansko prvenstvo koje će biti održano u Kraljevu. Subotnja smotra, pored reprezentacije Bosne i Hercegovine, okupiće i preostalih 14 zemalja učesnica.

Crossove perjanice već izvjesno vrijeme važe za jedne od najvećih prospekta u Bosni i Hercegovini kada je riječ o pomenutim disciplinama. Mnoštvo individualnih ali i ekipnih nastupa pomenutog dvojca, značajno je doprinijelo bogaćenju Crossove riznice medalja.

Potpunu reprezentativnu idilu zaokružio je Davor Todorović, trener Atletskog kluba Cross koji je takođe pronašao svoje mjesto u reprezentaciji te će svojim angažmanom, kao član trenerske ekipe, predvoditi atletičare na predstojećem Balkanskom šampionatu. Učešće na takvoj smotri, ogromna je satisfakacija za dosadašnji trud i zalaganje.

“Ne mogu biti ponosniji na svoje atletičare. Velika je stvar zavrijediti reprezentativni poziv ali Kristina i Danis, svojim radom i predanošću sigurno zaslužuju biti dio ekipe koja će braniti boje Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu. Biće ovo veliko iskustvo, kako za njih kao atletičare, tako i za mene koji ću savjetima nastojati trasirati put ka eventualnoj medalji i nastavku niza uspjeha“, kazao je u izjavi za Sportal.ba Davor Todorović.

Ostale zemlje učesnice:

1. Austrija
2. Azerbejdzan
3. Bugarska
4. Hrvatska
5. Grčka
6. Izrael
7. S. Makedonija
8. Moldavija
9. Crna Gora
10. Rumunija
11. Slovenija
12. Turska
13. Ukrajina
14. Srbija

Facebook Komentari