Atletika

Atletski Klub Cross nagrađen priznanjem za doprinos i razvoj atletike u Brčkom

Atletski Klub Cross, tokom nedavno održane manifestacije “Izbor sportiste godine” u Brčko distriktu, proglašen je za najuspješniji klub koji doprinosi razvoju atletike na našem prostoru. Izuzetno uspješna takmičarska godina, krunisana je i laureatom u pojedinačnoj konkurenciji. Kristina Trkulja proglašena je najuspješnijom sportistkinjom atletike i ostalih grana sporta. 

Atletika se dodatno naziva i kraljicom svih sportova. Zajedno sa gimnastikom i plivanjem, smatra se bazičnim sportom, odnosno temeljom svih drugih sportova.

Atletika je sport sa kojim bi svako dijete trebalo početi sa predškolskim uzrastom da trenira kako bi razvio osnovne motoričke sposobnosti. Kada se razviju sve sposobnosti i usavrše kao što su snaga, fleksibilnost, spretnost, okretnost, brzina, izdržljivost, koordinacija i drugo a prethodno prije toga nauči pravilno trčanje i disanje, onda dijete kada se uključi u bilo koji drugi sport spremno je da prihvati sve izazove što ga očekuju iz te sfere sporta.

Izjavio je trener Atletskog Kluba Cross, Davor Todorović.

Atletski Klub Cross do sada je bilježio nastupe na svim takmičenjima. Članovi pomenutog kluba učestvovali su na pojedinačnim ali i ekipnim prvenstvima. U klubu ističu planove koji u budućnosti podrazumijevaju borbe u Kupovima, odnosno na višebojima.

Stabilnost Atletskog Kluba Cross ogleda se i u kvalitetnom radu sa početnim selekcijama. Pomenuti klub posjeduje sve kategorije. Počevši od cicibana, zatim pionira,juniora i naravno seniora koji bilježe takmičenja u obje konkurencije, tačnije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Bogatstvo u vidu broja članova najbolje se reflektuje kroz činjenicu da je AK Cross jedan od rijetkih klubova koji nastupaju u svim disciplinama. Podrazumijeva to nastupe u trkačkim, sprinterskim ali i na tehničkim, bacačkim, odnosno skakačkim disciplinama. Tokom takmičarskih borbi u 2019 godini, Atletski Klub Cross može se pohvaliti osvojenim ekipnim takmičenjima u Crossu, ali i ekipnim takmičenjima gdje su bilježili nastupe u svim kategorijama.

Protekla, 2019. godina, itekako se može smatrati uspješnom za brčanski Atletski Klub. Članovi AK Cross-a još jednom su pokazali da prisustvo talenta uz posvećen rad donosi rezultate. Potvrda jestigla u vidu 111 osvojenih medalja u pojedinačnim takmičenjima kroz borbe u različitim disciplinama. Medalje su redom osvajane u disciplinama bacanja kolj,a zatim bacanja kugle i diska ali i u disciplinama skokova u dalj i skokova u vis.

Što se tiče spriterske discipline, AK Cross može se pohvaliti dvoranskim prvakom na 60m. Medalje su takođe stizale u Brčko i kroz takmičenja dugih sprinetva i trčanja na kratke, srednje i duge pruge.

Povodom novonastale situacije i globalne panedmije virusa Korona, sport i čari sporta još malo će da pričekaju. U Atletskom Klubu Cross sa nestrpljenjem iščekuju nova nadmetanja i borbu za što bogatiju kolekciju medalja ali i sve one blagodati koje sport pruža kako bi se mlade osoba razvile u zdrave i dobre ljude.

Trenutno smo obustavili sve treninge zbog pandemije u svijetu ali već sledeći mjesec planiramo treninge na otvorenom, tako da ćemo moći pokrenuti treninge za sve kategorije, naravno ako sve bude u redu što se tiče virusa i da je u skladu sa mjerama koje izriče VBD.

Zaključio je Davor Todorović.

Facebook Komentari