Atletika

Anja Stević prvakinja Bosne i Hercegovine u bacanju vorteksa!

Državno prvenstvo održano u Čitluku iznjedrilo novog šampiona i veliku nadu Atletskog kluba Cross iz Brčkog.

Kolektiv iz Brčkog nastavlja praksu osvajanja medalja na velikim takmičenjima u kraljici sportova. Da ponosni napuste jugozapad Hercegovine, pobrinula se Anja Stevič nastupom u disciplini bacanja vorteksa. Mlada atletičarka, u konkurenciji cicibana ostvarila je odličan uspjeh. Voretks je tokom njenon nastupa dostigao hitac od 41,70m. Rezultat bez premca, dovoljan za najsjajnije odličje.

Stevićeva je nadjačala rivale iz 24 kluba iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su uzeli učešće na okončanom takmicečnju.

Osim discipiline u kojoj je neprikosnovena, Anja Stevič je još nastupila i u disciplini bacanja kugle. Hitcem od 6,76, ostvarila je uspjeh dovoljan za još jedno postolje. Ovoga puta mlada Anja zauzela je treću poziciju.

Iz Atletskog kluba Cross poručuju da ih do kraja godine očekuje još 12 takmičenja, kako na državnom i republičkom, tako i na međunarodnom nivou. Istuču u taboru Brčaka da ih očekuje zahtjevan ali se nadaju i uspješan završetak takmičarske godine koja je pored afirmacije zdravih navika, veoma obogatila riznicu medalja brčanskog kluba u minulom periodu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.