Atletika

Amel Tuka: Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća

Predsjednik Atletskog saveza BiH prof. dr Goran Bošnjak, potpredsjednica Đurđica Šišul, te Amel Tuka, viceprvak svijeta u atletici na 800 metara su posjetili Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, gdje su ih primili predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr. Izet Rađo i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić.

 

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH je Amelu uručio nagradu za ostvareni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM i još jednom čestitao na uspjehu u ime Predsjedništva OK BiH, Izvršnog komiteta OK BiH i cijele olimpijske porodice.

Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća. U ime svih olimpijaca mogu reći da nam podrška OKBiH puno znači u našim nastojanjima da ostvarimo naše snove, postignemo vrhunske rezultate i promovišemo državu Bosnu i Hercegovinu.

Rekao je Tuka.

Predsjednik Atletskog saveza BiH se zahvalio na odličnoj saradnji Olimpijskog komiteta BiH i Atletskog saveza BiH kao i pažnji koju Olimpijski komitet BiH posvećuje atletici i našim najboljim atletičarima predvođeni Amelom Tukom.

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su istakli da će Olimpijski komitet BiH, kao nebudžetski korisnik koji nije nadležan za finansiranje sportista, konkretno i finansijski podržavati naše najbolje sportiste u njihovim ciljevima da se što bolje pripreme, te ostvare neophodnu normu za učešće na Olimpijskim Igrama Tokyo 2020.

Olimpijski komitet BiH u okviru trogodišnjeg projekta “Na putu za OI Tokyo” stipendira četrnaest najboljih bh. sportista od kojih troje koji su se već kvalifikovali (Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer) pored stipendija primaju i dodatnu podršku Olimpijskog komiteta BiH u cilju što bolje pripreme i nastupa na Olimpijskim igrama Tokyo 2020.

Izvor

Facebook Komentari

Oznake
Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.