Atletika

AK Cross osvajač 7 medalja na minulom atletskom takmičenju u Sarajevu

30.11. U sarajevskoj dvorani Zetra održano je takmičenje za atletičare, pod nazivom “Atletski miting Sarajevo”.

Organizator takmičenja bio je atletski klub Sarajevo koje je ugostilo preko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine. Učešće na takmičenju uzeli su i članovi brčanskog atletskog kluba Cross.

Kolekcija medalja brčanskog kluba bogatija je za 7 medalja. AK Cross kroz takmičenje 16 svojih predstavnika, još jednom pokazao da se radi o izutezno nadarenom i progresivnom klubu, koji nastavlja da niže uspjehe u različitim disciplinama.

Osvajači medalja na takmičenju u Sarajevu su :

Zlatnim medalja okitili su se Anja Stević u disciplini bacanje vortexa u kategoriji cicibana te Omar Džanić, u disciplini sprint na 60 m u kategoriji mlađih juniora.

Srebrne medalje pripale su Saidu Hodžiću, junioru koji se takmičio u sprintu na 60m, Danisu Avdiću i Dajani Mijatović u identičnoj disciplini, u kategorijama starijih pionira, odnosno mlađih pionirki.

Osvajači trećih mjesta su Petar Novaković u disciplini bacanje vortexa u kategoriji pionira i Ognjen Simikić u skoku u vis.

Ostali takmičari, uprkos neosvajanju odličja, pokazali su zavidne nastupe na atletskim borilištima i adekvatno predstavljali svoj klub u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Čestitke svim takmičarima i trenerima AK Cross. Naredni nastupi, brčanski klub očekuju na predstojećem dvoranskom mitingu šampiona koje će se održati u Beogradu.

Facebook Komentari