Atletika

AK Cross na prvenstvu RS-a u Banja Luci osvojio 10 medalja

Na poslednjem atletskom prvenstvu RS za starije pionire koje je održano prethodnog vikenda na stadionu Borca Banja Luka, u organizaciji AK Borca, ekipa iz Atletskog kluba Cross Brčko osvojila je 10 medalja. Dvije zlatne, pet srebrenih, tri bronzane.

Okićeni zlatnim medaljama su: u disciplini bacanje koplja Kristina Trkulja i u disciplini brzo hodanje Milica Miljanić.

Osvajači srebrnih medalja su Dajana Mijatović (sprint na 100 m) i u
brzom hodanju Nađa Stjepanović.

U disciplini skok u dalj i sprint 100 m nastupio je Danis Avdić gdje je osvojio u obje discipline dvije srebrne medalje.

U bacanju kugle nastupio je Đorđe Samardžić koji se takođe okitio srebrnom medaljom.

Okićeni bronzanim medaljama su: Vladimir Maleš u trčanju na 1.500 m, u trčanju 100 m sa preponama nastupila je Sara Subotić i takođe u trčanju prepona na 110 m u muškoj konkurenciji nastupio je Nikolaj Stanić.

Ostali takmičari AK Crossa koji su nastupili na ovom takmičenju a koji se nisu plasirali na prve tri pozicije za medalju, ali su odlično se pokazali na borilištu: Marija Trkulja 1.000 m, Teodora Bogićević 600 m, Ivana Blažić disk i kugla, Danijela Perić 100 m. Osvajačima medalja čestitamo na uspjehu i čitavoj ekipi na borbenosti.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.