Atletika

AK Cross na prvenstvu RS-a u Banja Luci osvojio 10 medalja

Na poslednjem atletskom prvenstvu RS za starije pionire koje je održano prethodnog vikenda na stadionu Borca Banja Luka, u organizaciji AK Borca, ekipa iz Atletskog kluba Cross Brčko osvojila je 10 medalja. Dvije zlatne, pet srebrenih, tri bronzane.

Okićeni zlatnim medaljama su: u disciplini bacanje koplja Kristina Trkulja i u disciplini brzo hodanje Milica Miljanić.

Osvajači srebrnih medalja su Dajana Mijatović (sprint na 100 m) i u
brzom hodanju Nađa Stjepanović.

U disciplini skok u dalj i sprint 100 m nastupio je Danis Avdić gdje je osvojio u obje discipline dvije srebrne medalje.

U bacanju kugle nastupio je Đorđe Samardžić koji se takođe okitio srebrnom medaljom.

Okićeni bronzanim medaljama su: Vladimir Maleš u trčanju na 1.500 m, u trčanju 100 m sa preponama nastupila je Sara Subotić i takođe u trčanju prepona na 110 m u muškoj konkurenciji nastupio je Nikolaj Stanić.

Ostali takmičari AK Crossa koji su nastupili na ovom takmičenju a koji se nisu plasirali na prve tri pozicije za medalju, ali su odlično se pokazali na borilištu: Marija Trkulja 1.000 m, Teodora Bogićević 600 m, Ivana Blažić disk i kugla, Danijela Perić 100 m. Osvajačima medalja čestitamo na uspjehu i čitavoj ekipi na borbenosti.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.