Atletika

AK Cross Brčko treći na Ekipnom prvenstvu BiH za juniorke

Atletski klub Cross Brčko osvojio je treće mjesto na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniorke, koje je održano u Sarajevu u organizaciji istoimenog Atletskog kluba, saopšteno je jutros iz Crossa.

Nastupile su u disciplinama: 100 m prepone, 100 m sprint, 400 m sprint, skok u dalj, troskok, bacanje kugle, bacanje kladiva, bacanje koplja, trčanje na 3.000 m, 800 m, kratke, srednje pruge, štafeta 4 x 100 m.

Nisu nastupale u disciplinama 3.000 m sa preprekama i skok u vis, jer nemamo odgovarajuću infrastrukturu kako bi se spremile za takmičenje u tim disciplinama, te su zbog toga izgubile bodove.

Članice Crossa koje su osvojile pehar za treće mjesto: Kristina Trkulja, Tea Knebl, Sara Lazarević, Dajana Mijatović, Milka Kojić, Ivana Blažić, Marija Trkulja.

Nastupom su pokazale da atletika vrijedi u njihovom matičnom gradu. Čestitke atletičarkama – poručili su iz Kluba.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.